-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce6
-
Celkový čas40 min
Léto je obdobím, kdy se zpracovává sezónní ovoce a bublanina je možná nejčastějším dezertem, kde se ovoce dá krásně zpracovat. Připravte si tuto skvělou letní borůvkovou bublaninu podle hrníčkového receptu.
Borůvková bublanina je hrníčkový recept, takže k odměření jednotlivých surovin vám postačí hrnek a díky tomu, že nic nemusíte vážit ušetříte čas. Používám výhradně čerstvé borůvky z lesa a občas do této bublaniny k borůvkám přidám i jahody. Mé děti tento recept milují.
Suroviny na hrníčkovou bublaninu s borůvkami
- 4 vajíčka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- 3/4 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- pár hrstí borůvek
- moučkový cukr na ozdobu
Jak připravit hrníčkovou borůvkovou bublaninu
- U všech vajec oddělte žloutky od bílků a žloutky poté ušlehejte s cukrem. K ušlehaným žloutkům přidejte hladkou mouku, mléko, prášek do pečiva, olej a vše dobře promíchejte.
- Z vaječných bílků ušlehejte sníh a ten opatrně přidejte do směsi. Předehřejte si troubu na 180°C.
- Plech vyložte pečícím papírem a na něj vylijte směs. Nahoru na směs vysypte borůvky podle chuti.
- Bublaninu pečte dozlatova (zhruba 30 minut) podle typu trouby. Po upečení bublaninu nechte vychladnout a poté nakrájejte na menší kusy.
- Na závěr můžete bublaninu podávat posypanou moučkovým cukrem.
Chutnala vám borůvková bublanina? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Borůvková bublanina (hrníčková)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review