Borůvková bublanina (hrníčková)

Borůvková bublanina (hrníčková)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    40 min

Léto je obdobím, kdy se zpracovává sezónní ovoce a bublanina je možná nejčastějším dezertem, kde se ovoce dá krásně zpracovat. Připravte si tuto skvělou letní borůvkovou bublaninu podle hrníčkového receptu.

Borůvková bublanina je hrníčkový recept, takže k odměření jednotlivých surovin vám postačí hrnek a díky tomu, že nic nemusíte vážit ušetříte čas. Používám výhradně čerstvé borůvky z lesa a občas do této bublaniny k borůvkám přidám i jahody. Mé děti tento recept milují.

Suroviny na hrníčkovou bublaninu s borůvkami

  • 4 vajíčka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • pár hrstí borůvek
  • moučkový cukr na ozdobu

Jak připravit hrníčkovou borůvkovou bublaninu

  1. U všech vajec oddělte žloutky od bílků a žloutky poté ušlehejte s cukrem. K ušlehaným žloutkům přidejte hladkou mouku, mléko, prášek do pečiva, olej a vše dobře promíchejte.
  2. Z vaječných bílků ušlehejte sníh a ten opatrně přidejte do směsi. Předehřejte si troubu na 180°C.
  3. Plech vyložte pečícím papírem a na něj vylijte směs. Nahoru na směs vysypte borůvky podle chuti.
  4. Bublaninu pečte dozlatova (zhruba 30 minut) podle typu trouby. Po upečení bublaninu nechte vychladnout a poté nakrájejte na menší kusy.
  5. Na závěr můžete bublaninu podávat posypanou moučkovým cukrem.

Chutnala vám borůvková bublanina? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Borůvková bublanina (hrníčková)

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.